Денешна дата
01/02/2023

ВМРО

 • Рано е националистите да се вратат на власт

  by - Apr 29, 2019
  Пишува: Денко Малески   Само антикомунист како американскиот претседател Ричард Никсон можеше, без поголеми домашни потреси, да ја отвори новата ера на односи со комунистичка Кина. По истата логика, мислев дека само макеодонските националисти, без поголеми...
 • „ЗЕМЈОТРЕС“ ВО БЕЛАТА ПАЛАТА: КАДЕ ОДИ ВМРО-ДПМНЕ?

  by - Oct 27, 2018
  Странските дипломати се разочарани претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски – лавина критики од Вашингтон и Брисел и многу незадоволства од видни личности на партијата.     Пишува: Светлана Унковска   Каде ја води претседателот на ВМРО-ДПМНЕ...
 • Каков крај?

  by - Aug 9, 2016
  Далечниот остров Палмира Атол во северниот Пацифик што е откриен од Едмунд Фанинг во 1798 година, е полн со мистерии. Таму се случувааат – исчезнувања, невидливи убивства и гусарења, подводни пиратства и сл. Луѓе, бродови и...