Денешна дата
26/06/2022

дебата

 • КРАЈ ИЛИ ПОЧЕТОК

  by - Nov 2, 2021
          Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, Мошне се свежи настаните од вчера завршените локални избори со невидено голема победа по број на Градоначалници и Советници на опозиционите партии во Република Македонија, посебно...
 • ОТСТРЕЛ

  by - Oct 26, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, изминуваат веќе 15 месеци од денот кога Еуростандард банка се однесе во стечај. Низ целиот период на овие 15 месеци истражував, размислував и секако логички доаѓам до заклучоци кои...
 • МАКЕДОНСКА РЕАЛНОСТ

  by - Oct 19, 2021
    Пишува: Трифун Костовски     Помина првиот круг од локалните избори кој на виделина ги извади сите аномалии што се присутни во нашево општество и што се директно поврзани со иднината на секој поединец и...
 • ИСТРАЈНОСТ

  by - Oct 13, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Време е да пишувам за истрајноста како оној нужен, стоички, стамен дел од нашето човечко постоење. Истрајноста кај нас луѓето е вродена потреба за наше себе одржување. Истрајноста кај секој поединец...
 • ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ

  by - Oct 5, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Локалните избори кои ќе се одржат на 17 октомври се пред нас и кампањите стартуваа со невиден жар, небаре ќе донесат фундаментални промени во нашето секојдневие. Евидентно е дека се водат кампањи...
 • ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ – ЈАС НЕ МОЖАМ

  by - Oct 1, 2021
     Пишува: Трифун Костовски   Повод за мојата колумна е емисијата на ТВ Алфа во живо, која секој ден оди во вечерните часови. Како љубител на фудбалот, минатата вечер бев во дилема дали да гледам фудбал...
 • ОСТАВКИ

  by - Sep 28, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Се надевам дека нема да ми замерите што и денеска ги прозивам институциите во системот на нашата држава, во континуитет од 14 месеци, да дадат одговори на конкретни прашања околу стечајот...
 • ВРЕМЕ НА СОМНЕЖИ

  by - Sep 21, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   За жал, морам да констатирам и со вас да ја споделам мојата констатација, дека сѐ повеќе врз плеќите ни тежат сомнежите и недовребата за нашето општествено опкружување. Сомнежи или опасности кои...
 • ИСТРАГА

  by - Sep 7, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани пријатели, Во неколку наврати ја споменав соспствената истрага околу стечајот на Еуростандард банка која  во континуитет се води. Причина да ја насловам колумната ИСТРАГА е токму барањето на оштетените штедачи да...
 • ДО КОГА?

  by - Aug 31, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Повторно ќе се навратам на темата поврзана со неразумниот стечај на Еуростандард банка, иако сум убеден дека Вас граѓаните, секојдневно ве бомбардираат политичките партии во предвечерието на локалните избори предвидени кон...