Денешна дата
26/06/2022

дебата

 • КОЛЕНИЧЕЊЕ И ПИТАЧЕЊЕ

  by - Aug 26, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани пријатели, Самиот наслов го позајмив од моето детство кога како деца за Василица, 13 јануар, одевме по домовите на православните верници и коленичејќи ги пеевме црковните песни за Василица. Впечатливи беа...
 • НАРОДНА БАНКА

  by - Aug 24, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Несомнено денеска ќе ви го узурпирам вашето време со моите размисли поврзани со стечајот на Еуростандард банка – чин за кој денес сѐ повеќе сум сигурен дека претставува злосторство врз банката, штедачите, правни...
 • СТРАЖА

  by - Aug 17, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Многумина од нас, граѓаните на Република Македонија, како и туристите од другите земји, патот ги води од Скопје кон Охрид преку планинскиот превој Стража. Стража отсекогаш била позната по чудесно вкусните мекици,...
 • МОЛК – до кога?

  by - Jul 27, 2021
  Пишува: Трифун Костовски     Би сакал со вас да го споделам сопственото искуство за стечајните постапки кои во Република Македонија се водат со децении. Во обичниот модерен свет овие постапки траат долго, ама не бесконечно....
 • СОВЕСТ

  by - Jul 20, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Веќе изминува цела година од упокојувањето на Еуростандард банка со нејзинoто носење во стечај. Актерите на ова злодело кои се наоѓаат во самата Народна банка и надвор од неа, сѐ уште не...
 • Прво лице еднина

  by - Jul 13, 2021
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани пријатели, Денеска решив да ве ослободам од мојата континуирана потреба да пишувам за криминалното носење на Еуростандард банка во стечај. За денешнава колумна бев поттикнат од двајца мои пријатели на Фејс...
 • МОЛК ЗА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА

  by - Jul 6, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Несомнено е дека ќе бидам „досаден“, наметнувајќи ви ги темите поврзани со стечајот на Еуростандард банка. Имам многу причини и аргументи за тоа. Веќе 11 месеци Еуростандард банка е во стечај...
 • Еуростандард банка во стечај

  by - Jun 29, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Би сакал да го споделам своето разбирање за нештата поврзани околу носењето на Еуростандард банката во стечај и водењето на самата стечајна постапка. Сакам да потцртам дека во случајов се работи...
 • ТРАНСПАРЕНТНОСТ

  by - Jun 22, 2021
    Пишува: Трифун Костовски   Би сакал да ги споделам со вас моите размисли за транспарентноста која се практикува во нашиот секојдневен живот. За жал заклучувам дека транспарентноста во Македонија е на многу ниско ниво во...
 • Братство и единство

  by - Jun 15, 2021
        Пишува: Трифун Костовски     Почитувани пријатели, Го користам животното искуство да се навратам на овој многу силен слоган кој беше практикуван и многу често повторуван од тогашниот Претседател на СФРЈ, Јосип Броз...