Денешна дата
02/07/2022

државен испит

  • ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

    by - Dec 23, 2014
    Во пресрет на уште една измена на Законот за високото образование, петнаесетта по ред за само шест години, се повторува „процедурата“ од 2008 година кога беше донесен овој Закон. Без суштинска дебата со чинителите во високото...
  • ДРЖАВЕН ИСПИТ ЗА ВЛАСТА

    “Ние сме студенти- не сме клиенти“. Маестрална порака на новата и зрела генерација, која ги започна своите маршеви за академската и човечка слобода. Нивното НЕ ја скрши агресивноста на Власта, многу поавтентично, посилно и поверодостојно од...