Денешна дата
16/08/2022

задолжување

 • ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

  by - Jan 17, 2019
  Пишува: Трифун Костовски    Една од клучните одлики на секое демократско општество е децентрализацијата. Според степенот на децентрализацијата, всушност, се мери и степенот на демократските капацитети на тоа општество. Токму затоа, почитувани читатели, денес сакам да...
 • СЕКОЕ ДОМАЌИНСТВО ВО ПРОСЕК ДОЛЖИ ПО 4.700 ЕВРА ВО БАНКА

  by - Dec 12, 2018
  За една година – од 30 јуни 2017 до 30 јуни 2018 – задолженоста на домаќинствата во Македонија  по основ на кредити пораснале за 9,2% Задолженоста на домаќинствата е релативно ниска и постои можност за натамошно...
 • НИМИЦ – УСТАВ – ЗАДОЛЖУВАЊА (Меѓународна берза 5)

  НИМИЦ – Баталете ја мисијата на посредникот. Дипломат, кој (не)„носи идеи и не е оптимист“, не може да биде медијатор и да си ја одржува мисијата. Таа е уште една завеса за домашната економско-политичка мимикрија, која...