Денешна дата
10/12/2022

име

 • Национализмот како злоупотреба на патриотските чувства на граѓаните     

  by - Jan 28, 2019
  Пишува: Денко Малески   На љубопитната, возбудената и нетрпелива јавноста, што ќе се случи откога Македонија ќе стане членка на ОН, одговарав дека ќе славиме еден ден, но веќе наредниот, не чека голема работа. Меѓународното признавање...
 • КОЈ ЌЕ РЕШИ ЗА ИМЕТО – ТЕХНИЧКА ВЛАДА?!

  Весник, што деновиве не е сместен во редовите на медиумите на СДСМ според критериумите на провладин неделник, во минатата неделна анализа, како да најавува дел од сценариото за враќање на опозицијата во Парламентот. На крајот од...
 • Жешка есен

  by - Aug 1, 2014
  Посредникот Нимиц, поаѓа од Њујорк со вреќа полн оптимизам, но на враќање вреќата му се наполни со песимизам. Страните во спорот не понудија решение туку само волја. Груевски како секогаш, вината ја бара кај некој друг....
 • САД И ЕУ ЗА ИМЕТО – NO PASARAN! (Меѓународна берза 1)

  Новинарскo-уредничкиот тим од Аминта 3 од Скопје, влезе во филмот за меѓународната завера на сојузниците од Запад против Македонија. Не беше доволна нивната серија координирани неделни написи за естетско-политичките атрибути на дипломатските дами од Германија и...