Денешна дата
25/05/2022

ири

  • Македонија со слаба демократија чека влез во ЕУ

    by - Jun 19, 2019
    Пишува: Александар Тодески   Граѓаните на Северна Македонија сакаат влез во Европската Унија, а кон САД гледаат со резерва, покажува истражувањето на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) насловено како „Демократии под притисок“ кое беше презентирано денеска. Кога...
  • ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ – ДАЛИ ЌЕ ПРОДОЛЖИ НЕЕТНИЧКОТО ГЛАСАЊЕ?

    by - May 15, 2017
    автор: Џелал Незири Претстојните локални избори се очекува да бидат забележани со уште еден голем чекор кон неетничкото гласање. По парламентарните избори од декември минатата година, кога Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) доби рекорден број на...