Денешна дата
28/01/2023

колумна

 • Рано е националистите да се вратат на власт

  by - Apr 29, 2019
  Пишува: Денко Малески   Само антикомунист како американскиот претседател Ричард Никсон можеше, без поголеми домашни потреси, да ја отвори новата ера на односи со комунистичка Кина. По истата логика, мислев дека само макеодонските националисти, без поголеми...
 • СО ПРЕТСЕДАТЕЛ А БЕЗ ПРЕТСЕДАТЕЛ 

  by - Feb 1, 2019
  Политиката на делби се форсира и за престојниве избори па многу извесно е земјава пак да добие претседтел, а да не добие претседател легитимен за сите.   Пишува: Зоран Иванов   Пред да го затворат уствот...
 • GREATEST OF ALL TIME

  by - Jan 29, 2019
  Пишува: Александар Кржаловски   После неколку недели и написи на политички теми, пред се поврзани со Преспанскиот договор и постапките околу него, особено изгласувањето на уставните измени кај нас и ратификацијата на договорот во Грција, време...
 • Здравство

  by - Dec 13, 2018
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели,  би сакал да повторам кои се основните столбови на кои што почива едно современо општество; образование, здравство и инвестирање во прогресивна иднина. Денеска би сакал да се осврнам на улогата...
 • Социјална берза (1): ВО СИНДИКАТОТ СМРДИ – МИТРЕВСКИ!!!

  Одамна од синдикатите заудара политичкиот гејзер. Канализациската реа го (за)гуши и нивниот лидер Митревски, па морал да ги избегне напатените социјалци. Наместо да ги дочека на влезот од Скопје и да се стави на чело на...