Денешна дата
26/06/2022

помирување

 • КАКО ПОМИРУВАЊЕТО СТАНА ПОМИЛУВАЊЕ

  by - Jan 14, 2019
  Измените во Кривичниот законик дочекани на „нож“ од невладините Аналитичарите сметаат ако јавноста не се буни сериозно за тоа, на крајот ќе го сменат и членот 353 Со измените се спасуваат и други лица, кои не...
 • Горките пилули

  by - Nov 20, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Не, овој текст нема да се занимава со бегството на екс-премиерот. Еуфоријата и јавниот изблик на гнев од тој чин, како и за секое чудо, така и за ова – ако не...
 • Помирување и правда

  by - Nov 12, 2018
  пишува: Денко Малески   Ваше мислење за „помирувањето“, вели некни новинарката на „Нова Македонија“. По кусата телефонска изјава која се однесуваше на нашите македонски состојби, продолжувам да размислувам на оваа тема. Речниците имаат една едноставна дефиниција за...
 • „Помирување“ на противречностите

  by - Oct 31, 2018
  Пишува: Бардуљ Заими Ќе биде, по се изгледа, уште една недела исполнета со настани и тактизирања околу подготовката на амандманите за промена на името на Македонија. Преспанскиот договор веќе ги диктира политичките динамики, што подразбира и...