Денешна дата
10/12/2022

правосудство

  • Презентирана матрицата за мониторинг на правосудството

    by - Apr 13, 2017
    автори:  Марија Мишева Евгенија Јанакиеска   Денеска беше одржана презентација на матрицата за мерење на перформансите на правосудството, како дел од проектот „Подобрување на квалитетот на правдата во Македонија преку градење на капацитети за судии и...
  • Виртуелно правосудство

    by - Aug 8, 2014
    Правосудството наше, не само што го допре дното туку продолжува да тоне многу длабоко во подземјето, каде што изгледа најприродно припаѓа. Станало виртуелна институција која постапува според виртуелни закони. Често како закон му служат укажувањата од...