Денешна дата
02/07/2022

ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР

 • Слободно кажи Македонија

  by - Mar 18, 2019
  Пишува: Денко Малески   Се изгасија рефлекторите, вниманието на европската и светската политика отиде некаде на друго место, а ние останавме со последиците од решениот спор со јужниот сосед. Да, и решени, а не само нерешени...
 • ПРАВО – ПРАВДА & КАША – ПОПАРА

  by - Jan 4, 2019
  Крикот ќе се загуби во далечините без повратно ехо до креаторите на актуелниот политички амбиент кои од оваа мала надежна земја повторно направија каша попара. Нема друго. И овај пат ќе си подзамижиме и, како лажичка...
 • Шумолењето на народот и наглувоста на власта

  by - Nov 2, 2018
  Ќе се подразбуди ли актуелната политичка гарнитура или и таа, како непосакуван континуитет на уникатната македонска политичка матрица, ќе го потврди народниот впечаток дека – сите се исти?      Пишува: Зоран Иванов   Преспанскиот договор...
 • ПАТОТ НА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР

  by - Oct 27, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Со изгласувањето на потребата од уставни промени во Собранието на Република Македонија минатиот петок (19.10), се чини дека се помина клучниот меѓник (milestone) во исполнувањето на македонскиот дел од обврските предвидени во...