Денешна дата
26/06/2022

трамвај

  • Трифун Костовски за Инбокс7: Проект за трамвајот постои, нема потреба од нов

    by - Jan 25, 2019
    Поранешниот градоначалник на Скопје, Трифун Костовски, во интервју за онлајн магазинот ИНБОКС7 зборува за студијата за трамвајот која била изработена во негово време, потоа за загадувањето и за тоа на што треба да посвети внимание актуелниот...
  • ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

    by - Jan 17, 2019
    Пишува: Трифун Костовски    Една од клучните одлики на секое демократско општество е децентрализацијата. Според степенот на децентрализацијата, всушност, се мери и степенот на демократските капацитети на тоа општество. Токму затоа, почитувани читатели, денес сакам да...