Денешна дата
26/06/2022

трифун костовски

 • Шарена реалност

  by - Jul 25, 2019
  Пишува: Трифун Костовски   Се чини дека ова лето навистина е многу „жешко“, и во симболичка и во фактичка смисла. Низ Република Македонија имам впечаток дека се тркала еден жежок костен кој остава опекотини во нашето...
 • Каков претседател заслужуваме

  by - Feb 7, 2019
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели, во предвечерието на претседателските избори, несомнено е дека кај секој од нас се јавува чувството на незивесност и дилеми во однос на можните критериуми по кои ќе бидат кандидирани но...
 • Трифун Костовски за Инбокс7: Проект за трамвајот постои, нема потреба од нов

  by - Jan 25, 2019
  Поранешниот градоначалник на Скопје, Трифун Костовски, во интервју за онлајн магазинот ИНБОКС7 зборува за студијата за трамвајот која била изработена во негово време, потоа за загадувањето и за тоа на што треба да посвети внимание актуелниот...
 • ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО, ПОЛИТИКИТЕ И ТИВКОТО УБИСТВО НА ГРАЃАНИТЕ

  by - Jan 24, 2019
  Пишува: Трифун Костовски   Се чини дека, откако се гледа исходот во решевањето на едно од најгорливите прашања за оваа Влада, а тоа е прашањето за името, конечно алармантна е ургентност за темелното свртување кон ватрешните политики....
 • ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

  by - Jan 17, 2019
  Пишува: Трифун Костовски    Една од клучните одлики на секое демократско општество е децентрализацијата. Според степенот на децентрализацијата, всушност, се мери и степенот на демократските капацитети на тоа општество. Токму затоа, почитувани читатели, денес сакам да...
 • Здравство

  by - Dec 13, 2018
  Пишува: Трифун Костовски   Почитувани читатели,  би сакал да повторам кои се основните столбови на кои што почива едно современо општество; образование, здравство и инвестирање во прогресивна иднина. Денеска би сакал да се осврнам на улогата...