Денешна дата
16/08/2022

уставни промени

 • И правта слегна и маглата се крена

  by - Dec 21, 2018
  Пишува: Зоран Иванов   Се разбиструва политичкото небо. Меѓународните контролори ги слетуваат кревачите на прав и продавачите на магла. Полека и сигурно секој си се паркира таму каде што со прст или со ишерет му е...
 • Совест вс лојалност

  by - Nov 6, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Гласањето во Собранието на 19.10 за почеток на постапката за Уставни промени, покрај своевидната катарза што ја донесе со прекинот на неизвесноста дали ќе се обезбеди минимумот од 80 потребни гласови за...
 • УСТАВНИ ПРОМЕНИ – ЛЕГАЛИЗАЦИЈА И АМНЕСТИЈА НА КАПИТАЛ (Меѓународна берза 3)

  Секоја политичка генерација се соочува со предизвицитена значењето, неприкосновеноста и применливоста на Уставот. Авторите на сегашниот конституционален акт, само 40 месеци по неговото донесување на крајот од 1991 година, поради Спогодбата со Грција, беа принудени лесно...