Денешна дата
06/10/2022

фудбал

 • Фудбалот и демократијата

  by - Dec 25, 2018
  Пишува: Александар Кржаловски   Денес е Божиќ (кој патем им го честитам на сите што го слават), според Грегоријанскиот календар (кој е во употреба во најголемиот дел од светот, а го користиме и ние, освен за...
 • Корупција во Македонскиот фудбал

  by - Aug 1, 2016
  („Сторијата е поддржана од ЦИН СКУП Македонија во рамките на НЕД проектот “Подигнување на јавната свест против корупцијата преку истражувачко известување”.)   ЦИН СКУП-Македонија навреме упати барања за изјави до сите засегнати во изјавите на нашите...
 • „Старите лалиња“ повторно расцветаа

  by - Jun 14, 2014
  Ниту најголемите оптимисти не можеа да веруваат дека репрезентацијата на Холандија ќе го декласира актуелниот светски првак Шпанија со резултат од 5:1 во првиот меч од Групата Б на Светското првенство во Бразил. Холандските навивачи кои...