Денешна дата
06/10/2022

хонорари

  • УЈП за исплатата на хонорарите

    by - Jan 30, 2015
    „Не се точни изнесените информации дека во изминатиот период имало застој во исплатата на хонорарите заради УЈП и дека исплатата може да почне откако УЈП ги објави најниската и највисоката основица за пресметка на придонесите за...
  • Хонорарите го полнат буџетот: тежок удар по џебот на граѓаните

    by - Dec 5, 2014
    Од 1 јануари 2015 година ќе се применува новиот начин на плаќање на пензиско и инвалидско осигурување и придонесите за задолжително здравствено осигурување за лицата кои што потпишуваат договор на дело, авторски договор или договор за...