22.8 C
Скопје
12 јуни, 2024
Inbox7.mk
НАСЛОВНА

АКАДЕМИК БЕЏЕТИ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ИНТЕРУНИВЕРЗИТЕТСКАТА КОНФЕРЕНЦИЈА

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, Акад. Проф. Др. Абдулменаф Беџети е избран за претседател на Интеруниверзитетската конференција на Република Северна Македонија, пренесува кдполитик.

Интеруниверзитетската конференција на Северна Македонија, на седницата одржана на 22.09.2022 година го избра Акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети за нов претседател на оваа институција. Мандатот на Академик Беџети, започнува од 1 октомври и трае 2 години.

Инаку, оваа конференција претставува тело преку кое се усогласуваат сите прашањата од сферата на високото образование во Република Северна Македонија и прашањата што се од заеднички интерес за сите оние што учествуваат во високообразовниот процес во Северна Македонија.

 

Related posts

Се враќаат со медал од олимпијади, но дома не им се вреднува талентот

admin

Независните кандидати „исфрлени од игра“ за изборите

admin

Инвестицискиот план на ЕУ за Западен Балкан е условен со реформи

admin

Судскиот совет тежи 3,2 милиони евра: Горигева најбогата, Зендели најсиромашен а Николовски со колекција на пушки

admin

Анализираат и стручни и нестручни лица! Колку долго ќе трае реконструкцијата на мостот „Беласица“?

admin

Италија потпиша договор за испраќање мигранти во Албанија

admin