25.8 C
Скопје
25 септември, 2023
Inbox7.mk

Category : СТАВ

СТАВ

Патување во срцето на љубовта: Калкута на Мајка Тереза

admin
Пишува: Бујар Османи  Во распространетиот динамичен живот на Индија каде се испреплетуваат боите, звуците и мирисите, лежи бесконечен град како доказ за цврстиот дух на...
СТАВ

Интеграција пред членство – менување на пристапот “сѐ или ништо”

admin
Пишува: Бујар Османи Процесот на проширувањето на Европската унија, особено во однос на Западен Балкан, со децении е предмет на силна реторика, ветувања и разочарувања....
СТАВ

Срам

admin
Пишува: Драган Даниловски Никогаш веќе пациент нема да влезе во докторска ординација без студени морници да му пролазат долж ‘рбетот, прашувајќи се: И овој да...
СТАВ

Европа – да, Европа – сега!

admin
Пишува: Фатмир Бесими  Ми претставува големо задоволство што во оваа колумна имам можност на јавноста да ѝ ја најавам третата годишна конференција на Скопскиот економски...
СТАВ

Иднината ни е во Европа. Но, има ли иднина ваква Европа.

admin
Пишува: Атанас Кировски Очигледна е интенцијата на оваа влада да ги помине уставните измени по секоја цена. По неколкумесечни „консултации со експерти и широката јавност“...
СТАВ

Медиумското известување за неплаќањето струја во Слупчане: Енергетика претворена во етно-политика

admin
Настаните во Слупчане, иако од енергетска природа, се претворија во етно-политика! Дали овие случувања укажуваат на присуството на етноцентризмот како континуиран феномен во медиумите, особено...
СТАВ

Another BRICS in the World

admin
Самитот на БРИКС во Јужна Африка, кој завршува денеска, кога го читате овој напис, е повод за осврт на глобалните трендови гледани низ аголот на...