29.8 C
Скопје
23 септември, 2023
Inbox7.mk

Category : АНАЛИЗА

АНАЛИЗА

Нема промена на Уставот под американски и европски диктат!

admin
Поради отсуство на образование кај интелектуалната елита на земјата (интелектуалци, политичари, новинари), отсуствува и нејзината еманципаторска мисија кај народот. Да му објасни како е, а...
АНАЛИЗА

Загрижувачкиот тренд на намален кредибилитет кај граѓанското општество во Северна Македонија

admin
Пишува: Kатерина Колозова Последиците од укинувањето на бугарското вето на преговорите на Северна Македонија што се одржаа летото 2022 година, под француското претседателство со Европската...
АНАЛИЗА

Фиктивна приказна

admin
Приказната е резултат на фикција. Може да се најде и сретне во различни варијанти. Секоја поистоветување со нашата држава е случајно. Пишува: Катерина Топалова Некогаш во...
АНАЛИЗА

Блокадата на ВМРО-ДПМНЕ и меѓуетничките односи

admin
Пишува: Денко Малески Комплексниот етнички состав на нашата држава налага внимателност при формулирањето не само на домашната туку и на меѓународната политика. Деновиве, како Македонци...
АНАЛИЗА

Дали ќе поминат уставните измени и што ако не поминат?

admin
Најдобар начин да се предвиди иднината е таа да се создаде. Токму политичките елити, овластени со гласот на граѓанинот, ја креираат оваа иднина. По кој...