5.8 C
Скопје
27 февруари, 2024
Inbox7.mk
КУЛТУРА

Клупска изложба на фотографии „Елема 2023“

Во галеријата „Рудиќ“ е поставена клупската изложба на фотографии „Елема 2023“, која го означува креативниот и творечки континуитетот на ФК „Елема“.
– Како прва годишна клупска изложба, таа ги најавува идните активности на клубот, кои секако ќе бидат претставени во периодот што следува, со јасен акцент на индивидуалноста на авторите, слободниот дух, секогаш со нов пристап и нови трендови кон создавањето на фотографијата, за што „Елема“ секогаш имал капацитет. Со големата подршка на галеријата „Рудиќ“ и заложбата на членовите на клубот, оваа изложба им стана достапна на љубителите на фотографската уметност, во која искрено се надеваме дека ќе уживате – велат од клубот.
На изложбата се претставени фотографии на реномираните македонски автори: Дејан Гилевски, Кирил Штрков, Вацлав Лукиќ, Цветан Гавровски, Владимир Арсовски и Боро Рудиќ.

Related posts

Промоција на монографијата посветена на животот и творештвото на скулпторот Анета Светиева

admin

,,Гласна тишина” (Loud Silence) на Мартина Спасовска

admin

Павилјон на Република Северна Македонија 18. Интернационална архитектонска изложба – La Biennale di Venezia

admin

„Матица македонска“ го објави романот посветен на љубовта на Гоце Делчев и Јанка Каневче

ninja

Вистинската трилер приказна позади филмот за „Тетрис“

ninja

Отворена изложбата „Првите кралеви на Европа“ во музејот „Филд“ во Чикаго

ninja

Leave a Comment