11.8 C
Скопје
15 јуни, 2024
Inbox7.mk
ВЕСТИ

Гир загрижен, коридорите 8 и 10д не треба да се означат со европското знаме

Евроамбасадорот во РСМ, Дејвид Гир, изјави денеска дека системот на европско знаменце се користи кога се усогласува домашната легислатива со легислативата и стандардите на ЕУ.

“Не загрижува означувањето на законите поврзани со коридорите 8 и 10д со европско знаменце, со оглед на тоа што тука нема усогласување со стандардите на ЕУ”, изјави Гир.

Според него, европското знаменце постои бидејќи на патот кон ЕУ, Северна Македонија, но и другите држави, треба да усвојат повеќе делови од законодавството, за што е потребно многу време во Парламентот.

“Ќе бидат потребни децении доколку се усвојат сите делови од законодавството, ако процесот се одвива во нормални услови. Затоа го имаме европското знаменце”, рече Гир.

Related posts

Ковачевски-Сарацин: Гласот за уставните измени е глас за ЕУ

admin

ПЛЕНКОВИЌ СМЕТА ДЕКА МИЛАНОВИЌ ГО УРИВА НАДВОРЕШНОПОЛИТИЧКИОТ КРЕДИБИЛИТЕТ НА ХРВАТСКА

ninja

КАКО ДА СЕ ЗАУЗДА ГАЛОПИРАЧКАТА ИНФЛАЦИЈА

ninja

Не е точно дека наградуван македонски студент измислил иновативен метод за враќање на видот

admin

Тројца кандидати за пратеници на изборите во С. Македонија членуваат во странска политичка партија

admin

Конкуренција и инклузивност: Што предвидува Кластер 3 од преговарачкиот процес?

admin