20.8 C
Скопје
27 септември, 2023
Inbox7.mk
ВЕСТИ

Таксистите во 2022 превезувале над 13 милиони патници

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2022 година, превезени се 13.566.000 патници, од кои 12.557.000 во градскиот превоз, а во меѓуградскиот превоз се превезени 1.009.000 патници.
Со 1.709 патнички автомобили опфатени во истражувањето се изминати вкупно 58 135 000 километри, од кои 52 044 000 во градскиот превоз, додека во меѓуградскиот превоз се остварени 6.091.000 километри.
Податоците за такси-превозот се добиени од 235 извештајни единици.

Related posts

ЛОГА МУ „ПРЕСУДИ“ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ ВО БИТОЛА

ninja

Германски медиуми: За каква иднина се спрема Србија?

admin

Гир загрижен, коридорите 8 и 10д не треба да се означат со европското знаме

admin

АНКЕТА: БУГАРИЈА Е ЗАКАНА, А ЕУ Е НЕФЕР И НАДМЕНА

ninja

ОСУМ ИЛЈАДИ МАЛИ И МИКРО ФИРМИ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА ТРИ ГОДИНИ СТАВИЛЕ КЛУЧ НА ВРАТA

ninja

ВЕСНИЦИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ СУБВЕНЦИИ ОД ДРЖАВАТА

ninja