12.8 C
Скопје
28 мај, 2024
Inbox7.mk
ЕКОНОМИЈА

Сашо Тасевски јавно му се извини на „Даути-Комерц“

Актерот Сашо Тасевски и се извини на компанијата „Даути-Комерц“ за тесктот што го објави на социјалната мрежа Фејсбук на 19 јули.

Извинувањето, дојде после реакцијата/демант на а компанијата „Даути-Комерц“ која побарала такво нешто од авторот на тескстот, предупредувајќи го со поднесување тужба, во спротивно.

„Од авторот на тесктот бараме јавно да се извини преку статусот на социјалната мрежа Фејсбук, на компанијата „Даути-Комерц“. Доколку истото не се реализира, тогаш ќе бидеме принудени да ја продолжиме натамошната постапка преку органите на правдата“, беше реакцијата на „Даути-Комрц“, по објавувањето на статусот на Фејсбук.

Самиот Сашо Тасевски извинувањето го упати на својата социјална мрежа Фејсбук, од каде кажа и невистини за компанијата „Даути-Комерц“.

Еве го целосното извинување на лицето Сашо Тасевски напишано на Фејсбук:

„На 19 јули објавив статус ви кој наведов дека ќерката на Даути-Комерц рекла дека Македонците треба да прифатат дека се Бугари. Така беше објавено и претходно и во други медиуми. Но ми потврдија дека тоа лице кое изјавило така нема никаква врска со Даути-Комерц“. Па затоа им се извинувам за погрешнопренесена информациа овде“, пишува Сашо Тасевски.

Related posts

Светска Банка: Северна Македонија со најмал економски раст во регионот во следните три години

admin

Деветти антикризен пакет: Мерките како „сламка за спас“ за најранливите, а причина за контрирање на партиите

admin

Недостиг на работници: Околу 10 илјади слободни работни места

admin

Зелениот картон не е пред укинување, но дали ќе поевтини?

admin

Норвешкиот ер шатл воведе директен лет Скопје-Осло

admin

ЕУ со над 1 милион лица со нелегален престој, се заоструваат мерките за влез во Унијата

admin