22.8 C
Скопје
22 јуни, 2024
Inbox7.mk
СТАВ

Срам

Пишува: Драган Даниловски

Никогаш веќе пациент нема да влезе во докторска ординација без студени морници да му пролазат долж ‘рбетот, прашувајќи се:

И овој да не е од „таквите“?

Е, не се сите такви, ама, „покрај сувото, гори и суровото“.

Овој срам никогаш нема да си го испереме! НИКОГАШ!

Едит:

Во крајна линија, ова е пораз и срам (и) за нас, професорите на Медицинскиот факултет. Зашто, сите овие што ги фатија „со рацете во медот“ биле наши студенти. На кои не сме успеале да им вградиме основни етички принципи. По ѓаволите, ќе да беа залудни сите мои 40 години стаж…

 

(Фејсбук статус на авторот)

Related posts

Гаши, Мицкоски, Тиранската платформа и “уставобранителите”

admin

ЗНМ, ССНМ, СЕММ се залагаат за медиумски интегритет: коментар на вчерашната епизода од „Само Вистина“

admin

Иднината ни е во Европа. Но, има ли иднина ваква Европа.

admin

Гревовите на СФРЈ

admin

Буџетот за 2024 година: Високи капитални расходи, натамошно намалување на дефицитот

admin

Отворен Балкан, Хроника на една предскажана смрт

admin