13.8 C
Скопје
27 септември, 2023
Inbox7.mk
ЕКОНОМИЈА

„Даути-Комерц“ ја доби лиценцата за Царински склад

Компанијата „Даути-Комерц“, офицално од преставници на Царината, ја добил лиценцта за Царински склад. Претставници од Царината му дадоа лиценца лично на генералниот директор на компанијата Џемаил Даути.
„Во континуитет, компанијата имплементира стандарди и иновации, со цел да обезбеди најбрзи и најквалитативни решенија за своите партнери и купувачи. Складирање на царински стоки, пакување, распакување, претовари, испорака на стоки по системот “door to door”, складирање на стоки во транзит, царинско посредување, реекспорт, пренапатување. Царински склад претставува простор или просторија која се наоѓа под царински надзор. Овој лиценциран магацински склад ќе и даде на компанијата конкурентна предност, леснотија и ефикасност, особено во делот на извоз на стоки на европскиот и меѓународниот пазар. Производите на „Даути-Комерц“ се присутни на целиот пазар на Европската Унија“, се вели во соопштението на компанијата..

Related posts

Зошто инфлацијата во Западен Балкан е повисока отколку во ЕУ и САД?

ninja

Предизвик од 699 километри: 150 години македонски железници

ninja

Бесими најави граѓанска обврзница за ликвидност на буџетот

admin

Ресте извозот, Германија и Велика Британија главни трговски партнери

admin

Регулирање на пазар со ознака „гарантирана цена“

admin

Зошто паѓа наплатата на ДДВ во време на раст на цените? Беџети: Такви осцилации се можни

admin