29.8 C
Скопје
23 септември, 2023
Inbox7.mk
НАСЛОВНА

СКСЗМ СО НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

Бизнисменот од Струга Менди Ќира е избран да раководи со Стопанската комора на Северозападна Македонија (СКСЗМ), јавува KDPOLITIK.COM.

Оваа комора, која ги собира најголем дел од албанските бизниси во Северна Македонија, денеска го одржа 5-то Изборно собрание од нејзиното формирање во 2005 година.

Меѓу другите беа избрани членови и потпретседател на Собранието, 18 членови на Управниот совет и 5 членови на Надзорниот совет.

Новоизбраниот претседавач Менди Ќира во својот говор упатен до пратениците и претставниците на другите тела истакна дека своето лидерство го заснова на принципите и основните вредности на ОЕМВП, како и врз основа на нејзината мисија и визија во одбраната и унапредување на бизнисите членки.

Присутните порачаа дека Стопанската комора на Северозападна Македонија ќе продолжи посилно во своето патување во организацијата и заштитата на бизнисот во државата под капата на благородната мисија, докажувајќи го со ова Собрание капацитетот и континуитетот на својата работа за 18 години.

Инаку, СКСЗМ е основана во 2005 година, кога за прв претседател беше избран Џемаил Даути, извршен директор на познатата компанија „Даути-Комерц“. Даути исто така беше дел од Изборното собрание со што ја докажа својата посветеност за реализација на визијата на СКСЗМ.

Related posts

“Шпиономанија” во Русија, се интензивира потрагата по внатрешни непријатели

admin

Груевски: Очигледно Мицковски би бил најсреќен да ме удри некој трамвај во Будимпешта

admin

Пламенот на „Огнената група“ опасен и за владиниот кабинет

ninja

Ахмети: ВМРО има прогресивни сили, време е да поминат уставните измени

admin

Студија: Учениците во С.Македонија малку читаат, но и возрасните не се за фалење

admin

Националистичка иконографија во трка по гласови

admin