12.8 C
Скопје
20 април, 2024
Inbox7.mk
ВЕСТИРЕПУБЛИКА

Се намалува бројот на учениците во С.Македонија

На крајот на учебната 2021/2022 година, бројот на ученицитево редовните основни училишта изнесува 184.910, што претставува намалување за 0.6 % во однос на претходната учебна година, соопштија од Државниот завод за статистика.

Во редовните средни училишта, бројот на учениците на крајот на учебната 2021/2022 година изнесува 69.378, што претставува намалување за 2.5 % во однос на претходната учебна година.

 

Related posts

Над 60 загинати и 145 повреди: најсмртоносниот терористички напад во Русија

admin

ВЛАДИНИ СНИМАТЕЛИ И ФОТОГРАФИ КОЛКУ ЗА ЦЕЛ МЕДИУМ

ninja

КОЛКУ СЕ ЛОШИ РАБОТИТЕ МЕЃУ РУСИЈА И САД?

ninja

Инфлацијата посилна од предизборното покачување на платите и пензиите

admin

СИЛНО ЕХО ПО ПОТЕРНИЦАТА ЗА ВОЕНИ ЗЛОСТОРСТВА ЗА ПУТИН

ninja

С.Македонија на дното, Луксембург, Германија и Австрија најразвиени економии во ЕУ

admin