20.8 C
Скопје
27 септември, 2023
Inbox7.mk
ВЕСТИЕКОНОМИЈАНАСЛОВНА

Цвета градежниот бизнис (статистики)

Во 2022 година деловните субјекти кои се занимаваат со градежна дејност потрошиле градежни материјали и енергија во вредност од 11.122.983 илјади денари, што е за 5.9 % повеќе во однос на претходната година, пренесува Инбокс7.
Според податоците на Државниот завод за статистика, во вкупната вредност на потрошените градежни материјали и енергија најголемо учество има групата Материјали за врзување со 37.6 %, потоа следат групите Материјали за армирање и прицврстување со 12.9 %, Потрошено гориво со 12.0 %, итн.

Related posts

Пад на трговијата на мало и на индустриското производство

admin

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА КЛУБОТ ВО БИТОЛА: БАРАМЕ ЗАШТИТА ОД ЕУ

ninja

Зеленски бара повеќе авиони да се борат против руските воздушни напади

ninja

КОЈ Е МИРОВНИОТ ПРЕДЛОГ НА КИНА ЗА ВОЈНАТА ВО УКРАИНА?

ninja

Туризам: Хрватска поскапа од Грција и од Шпанија

admin

БЛАГОЈ НАЦОСКИ: СВЕДОЦИ СМЕ НА ИЗЖИВУВАЊЕ ВРЗ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ДРЖАВА

ninja