25.8 C
Скопје
21 мај, 2024
Inbox7.mk
ВЕСТИЕКОНОМИЈАНАСЛОВНА

Само 52% од компаниите имаат веб-страница, а над 94% користат компјутер!

Vо 2023 година, 96.4 % од деловните субјекти користеле компјутер во својата работа, велат податоците на Државниот завод за статистика (ДЗС), пренесува Инбокс7.
Широкопојасен пристап на интернет преку фиксна конекција имале 91.6 % од деловните субјекти со десет или повеќе вработени.
Од вкупниот број деловни субјекти, 52.5 % имале веб-страница или почетна страница.
Во однос на е-трговијатa, 14.7 % од деловните субјекти со е-продажба примиле нарачки преку компјутерските мрежи, a 14.3 % од деловните субјекти примиле нарачки за стоки или услуги преку веб-продажба.

Related posts

Кој ќе ги вкрсти копјата со Таравари?

admin

Министрите од регионот потпишаа заеднича изјава за борба против корупцијата

admin

Лишена од слобода жена од Гостивар

admin

“ФРАНЦИСКИ ПРЕДЛОГ”, ПОРАКА НА АМБАСАДОРОТ НА САД КЕЈТ МАРИ БРНЗ

ninja

“Не сум веќе Американец, сега сум Русин”

admin

Временска прогноза за наредната недела

admin