14.8 C
Скопје
26 септември, 2023
Inbox7.mk
ВЕСТИ

МЛАДИТЕ НАУЧНИЦИ И ИНЖЕНЕРИ ИМПРЕСИОНИРААТ НА ASEF 2023

Од ПСУ “Јахја Кемал“ Скопје, Тетово и Струга беа меѓу учесниците на ASEF 2023. Учениците ги прикажаа своите иновативни проекти и ги воодушевија судиите со нивното истражување и научно знаење.

ASEF-2023 беше неверојатен успешен бидејќи ги собра некои од најпаметните млади умови од основните и средните училишта. На ASEF-2023 учествуваа вкупно 169 ученици, со изложени 97 проекти. Учениците од ПСУ“ Јахја Кемал“ беа меѓу најдобрите, покажувајќи ги своите вештини и таленти во областа на науката и инженерството.

 

ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ:

  • Златен медал: 3 – 9 ученици
  • Сребрен медал: 10 – 17 ученици
  • Бронзен медал: 16 – 27 ученици
  • Сертификат за присуство: 7 – 13 ученици

 

 СРЕДНО УЧИЛИШТЕ:

  • Златен медал: 9 – 16 ученици
  • Сребрен медал: 13 – 22 ученици
  • Бронзен медал: 25 – 42 ученици
  • Сертификат за присуство: 14 – 23 ученици

Оваа статистика го истакнува импресивното учество и достигнувања на учениците ПСУ “Јахја Кемал“ во областа на науката и инженерството.

Статистиката го покажува и бројот на ученици и проекти кои добиле признание за нивните достигнувања преку медали и сертификати за присуство.

https://asef.al/asef-2023/

 

Related posts

Во Струга претепан етнички Бугарин, партии во Софија бараат активирање на ветото за РСМ

admin

ЕП: РУСИЈА Е „ДРЖАВА СПОНЗОР“ НА ТЕРОРИЗМОТ

ninja

ГРУБИ СЕ СРЕТНА СО НОВИОТ ЧЕШКИ АМБАСАДОР: РУСКАТА АГРЕСИЈА ВРЗ УКРАИНА Е ОПАСНОСТ ЗА ЦЕЛА ЕВРОПА

admin

ВИДЕО Од Ист Гејт до митингот на Вучиќ – бесплатен превоз, сендвичи и вода

admin

ИНСАЈДЕР: РУСИЈА САКА ДА ГИ ЗАТВОРИ СЕВЕРЕН ТЕК 1 И 2

ninja

Се враќаат со медал од олимпијади, но дома не им се вреднува талентот

admin