5.8 C
Скопје
27 февруари, 2024
Inbox7.mk
ВЕСТИ

Осум Македонци се изјасниле како Албанци за да добијат работа во општината

Општина Куманово вработила 8 Македонци, кои на конкурсот за вработување се изјасниле како Албанци, јавува ТВ21. Кандидатката Анѓела Јовановска Николовска била ангажирана како Албанка.

Драган Зафировски, Маргица Бошковска, Никола Бошковски, Ивана Богдановска, Игор Трајковски, Дејан Димитриевски и Роберт Николовски се согласиле да го менуваат етничкиот идентитет за да добиваат работа во општината.

Според Рамковниот договор се предвидува праведно застапување на етничките групи во администрацијата, за што се користи и балансерот при самите вработувања.

 

Related posts

СЗО СМЕТА ДЕКА КОВИДОТ ОВАА ГОДИНА ЌЕ ИМА СЛИЧНА ЗАКАНА КАКО И ГРИПОТ

ninja

Османи-Ескобар: Блокадата на уставните измени има голема цена

admin

Мицкоски: Не ни треба Пржинска влада

admin

Законот за практиканство – мост меѓу младите и работодавачите, но недостига инспекциски надзор и јавна промоција

admin

Москва ја исмева ЦИА за нов обид за регрутирање руски шпиони

admin

„РАСТРЕСУВАЊЕ“ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА, ЌЕ СЕ ЗАТВОРААТ АГЕНЦИИ

ninja