37.8 C
Скопје
21 јуни, 2024
Inbox7.mk
ВЕСТИЕКОНОМИЈАНАСЛОВНА

ИНФОГРАФИК | Колку европејци живеат под кирија?

Дали знаевте дека во ЕУ во 2022 година, 69% од населението живеело во домаќинство кое поседува свој дом, додека останатите 31% изнајмувале станови? Најголем дел од сопственоста е забележан во Романија (95% од населението живеело во домаќинство кое поседува свој дом), Словачка (93%), Хрватска (91%) и Унгарија (90%).

Во сите земји на ЕУ, освен Германија, поседувањето било позастапено. Во Германија изнајмувањето беше нешто повообичаено со 53% од населението станари. Следеа Австрија (49%) и Данска (40%).

Related posts

МИЛО ЃУКАНОВИЌ ПРОТИВ СТАРИТЕ И ЕДЕН НОВ РИВАЛ

ninja

Американски функционер откри драстична казна за Русија

admin

СЕВЕРНО КОСОВО: „ВЕЌЕ НЕ СУМ СИГУРЕН ЗОШТО СУМ ОВДЕ“

ninja

МАКЕДОНСКОТО МНР ЈА ОТФРЛИ БУГАРСКАТА ДЕКЛАРАЦИЈА

ninja

Во Куманово ќе се потврдува поддршката за Таравари

admin

КУРТИ: ЗГОЛЕМЕНИ СЕ ЗАКАНИТЕ НА СРБИЈА ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈА НА КОСОВО

ninja