23.8 C
Скопје
15 јуни, 2024
Inbox7.mk

Tag : FRP

ВЕСТИНАСЛОВНАРЕПУБЛИКА

Реформи во образованието: Потребата за прилагодување на универзитетските програми со потребите на пазарот

admin
Колку се усогласени високообразовните програми со пазарот на трудот? Колку универзитетите навистина се во служба на студентите и со ова во служба на динамиката на...
ВЕСТИНАСЛОВНАРЕПУБЛИКА

Инклузивен развој за реформи на образовните политики

admin
Форум за разумни политики (ФРП), заедно со Институтот за општествени и хуманистички науки-Скопје (ИОХН-С) и Балканскиот институт за регионална соработка (БИРС) започнаа со имплементација на...